Општествено делување

Концептот на општествено делување е неделив дел од бизнис стратегијата на Фени Индустри. Компанијата има долгогодишно искуство на ова поле и постојано придонесува за развој на заедницата. Стратешка определба на ФЕНИ и понатаму останува подржување на проекти од интерес на поголем број граѓани, но истотака се негуваат и други форми на подршка: поддршка на индивидуални проекти, хуманитарни акции, поддршка на маргинализирани групи, организирање на студентски пракси, соработка со невладини организации и друго. Фени Индустри и понатаму го спонзорира кошаркарскиот клуб од Кавадарци кој е трикратен првак во Првата македонска кошаркарска лига и двократен првак во Купот на Македонија.

Еко квиз 2016

Кошаркарски клуб ФЕНИ Индустри

Отворен петок

Општествено одоговорни практики - Награди

Ден на дрвото

ДЕТСКА ГРАДИНА